måndag 28 mars 2011

Salamanca, Ávila y Segovia

Den här helgen var det dags för ännu en Erasmus resa, denna gång var det jag och Maria Lea som åkte (och lite annat folk från Gijón som jag inte umgås så mkt med). 

På lördagen var vi i Salamanca som var Europas kulturhuvudstad 2002. Spaniens äldsta universitet finns där (bildades 1218) och idag är 20% av stadens invånare studenter. Staden har en katedral som består av en gammal del (1200-tal) och en nyare (1600-tal). Kuriosa: När man har restaurerat katedralen har man för att skilja nya och gamla delar åt lagt till ”moderna” figurer, tex en astronaut.







I vilket fall genomförde vi den obligatoriska citytouren som denna gång även innebar att vi gick in i den äldsta universitetsbyggnaden. På kvällen åt vi mat tillsammans med Katharina (österrikiska som arbetar som aupair i Oviedo) och Guillermo (från Kina- hela helgen har jag undrat varför han valde ett så krångligt spanskt namn?) som vi lärde känna i helgen. Blev dock en ganska tidig kväll, lämnade utestället vid 2 vintertid så vi kunde sova lite…

På söndag förmiddag åkte vi till Ávila. En stad som har både flest kyrkor och barer räknat per invånare. Annars är staden mest känd för den medeltida mur som omgärdar den gamla stadsdelen. Efter en snabb visit där bar det av till Segovia.


Segovia har mycket historia knutit till sig och är känt för flera saker, bla den 825 m långa akvedukten och Alcatráz och en medeltidaborg där bland annat Isabel de Cátolica utropades som drottning 1474. Segovia har också en väldigt stor katedral som vi dessvärre inte hann gå in i, däremot besökte vi Alcatráz. Borgen var i väldigt gott skick och om vi haft mer tid hade det nog varit intressant att studera utställningarna där lite närmre för de handlade om Spanien under medeltiden...



Söndagen avslutades med ett bra besked: mina föräldrar kommer till Madrid i påskveckan, Hurra hurra! =)

Idag åkte jag till Corte Íngles efter skolan och blev 2 par skor rikare =)
Tack och hej!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar